מהפכה בפתח: GPT-4.5 ו-GPT-5 מגיעים כדי לפשט את עולם הבינה המלאכותית!
- נדב נוה
- 14 בפבר׳
- זמן קריאה 3 דקות
רגע, עצרו הכל! האם גם אתם מרגישים לפעמים שאתם הולכים לאיבוד בתוך ים האפשרויות של מודלי הבינה המלאכותית? נראה שגם סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, שותף לתחושה הזו. בפוסט טרי ברשת X (טוויטר לשעבר), הוא חושף תובנות מרתקות על השינויים העתידיים ב-GPT-4.5 ו-GPT-5, ובעיקר - על החזון שלו לפישוט חוויית המשתמש בעולם ה-AI. הגיע הזמן לעשות סדר בבלאגן ולגלות מה צופן לנו העתיד!
נמאס לכם לבחור מודל? גם לנו!
אם אתם משתמשים ב-GPT-4, בטח נתקלתם בתפריט המודלים המבלבל. GPT-4, GPT-4 עם תזמון משימות, GPT-3.5, מיני, פרו, ועוד ועוד… סם אלטמן עצמו מודה שהחוויה "ממש גרועה" ו"מאוד מבלבלת". למה צריך לבחור בין כל כך הרבה אפשרויות? האם משתמש ממוצע אמור בכלל להבין מה ההבדל ביניהם ואיזה מודל מתאים לכל משימה? התשובה היא חד משמעית: לא!
הפתרון: ראוטר מודלים חכם - קסם של פשטות
החזון של OpenAI הוא לחזור ל"קסם של אינטליגנציה מאוחדת". במקום תפריט מודלים מסורבל, הם רוצים להציע "קופסה מאוחדת אחת" שתדע לבד מה לעשות, בהתאם לבקשה שלנו. איך זה יעבוד? מאחורי הקלעים יפעל "ראוטר מודלים" חכם. אתם תזינו את השאלה או הבקשה שלכם, והראוטר ינתב אותה אוטומטית למודל המתאים ביותר - בין אם מדובר במודל GPT, מודל O, או אפילו מודלים חיצוניים!
דמיינו לעצמכם: אתם שואלים שאלה פשוטה - והמערכת יודעת לבד אם היא צריכה לחפש מידע באינטרנט, להשתמש במודל מחקר מעמיק, או להפעיל כלי אחר כמו Sora ליצירת וידאו. הכל מאחורי הקלעים, בלי שתצטרכו לשבור את הראש ולבחור מודל ספציפי. זה לא רק נוח יותר, זה גם הרבה יותר אינטואיטיבי וטבעי.

GPT-4.5: סוף עידן המודלים ה"לא חושבים"
אז מה חדש בגזרת המודלים עצמם? סם אלטמן חושף ש-GPT-4.5, שפותח תחת שם הקוד "אוריון", יהיה "המודל הלא חושב האחרון" שלהם. מה זה אומר "לא חושב"? כנראה מדובר במודל שפועל בצורה יותר ליניארית ופחות מורכבת מבחינת תהליכי החשיבה הפנימיים שלו. GPT-3.5 שינה את העולם, GPT-4 היה קפיצה משמעותית, ו-GPT-4.5 יסגור את הפרק הזה.
GPT-5: הכל כלול! מיזוג מודלים ואינטגרציה מושלמת
אחרי GPT-4.5, המטרה העיקרית של OpenAI היא לאחד את כל סדרות המודלים שלהם - סדרת O וסדרת GPT - למערכת אחת עוצמתית. GPT-5 לא יהיה רק מודל שפה משופר, אלא "מערכת שמשלבת הרבה מהטכנולוגיות שלנו, כולל O3". נראה שסדרת O, שאולי התמקדה במשימות ספציפיות, תיטמע בתוך GPT-5, שיהפוך למערכת "הכל כלול".
GPT-5 ידע להשתמש בכל הכלים: חיפוש באינטרנט, יצירת תמונות, ראייה ממוחשבת, קול מתקדם - הכל משולב במודל אחד. הוא גם ידע מתי להשתמש ב"חשיבה מורחבת" ומתי לא, בהתאם למורכבות הבקשה. המשמעות היא חוויית משתמש חלקה ואינטואיטיבית יותר, בלי צורך להתעסק בהגדרות מסובכות.
GPT-5 בחינם? ועוד יותר למנויים!
חדשות טובות למשתמשי חינם: גרסת החינם של ChatGPT תקבל גישה בלתי מוגבלת ל-GPT-5! אבל יש כמה סייגים. משתמשי החינם יקבלו את GPT-5 ב"רמת אינטליגנציה סטנדרטית" ויהיו כפופים ל"סף שימוש לרעה" (שעדיין לא ברור בדיוק מה הוא אומר).
למנויי פלוס ופרו, יהיו יתרונות נוספים. מנויי פלוס יקבלו גישה ל-GPT-5 ב"רמת אינטליגנציה גבוהה יותר", ומנויי פרו יקבלו את הרמה הגבוהה ביותר. זה קצת כמו לקנות מחשב נייד: ככל שמשלמים יותר, מקבלים ביצועים טובים יותר. בנוסף, המודלים למנויים ישלבו את כל הפיצ'רים המתקדמים: קול, לוח ציור דיגיטלי (Canvas), חיפוש, מחקר מעמיק ועוד.
עדכונים משמחים: קבצים ותמונות עכשיו ב-01 ו-03 מיני!
בנוסף לכל הבשורות על GPT-4.5 ו-GPT-5, יש גם עדכונים מיידיים ומשמחים למודלים הקיימים: 01 ו-03 מיני עכשיו תומכים בהעלאת קבצים ותמונות בצ'אט! זה אומר שהמודלים ה"חשבים" האלה יכולים סוף סוף לגשת למידע ויזואלי וקבצים - פריצת דרך משמעותית. גם מגבלות השימוש ב-03 מיני היי-רזולוציה הוגדלו פי 7 למנויי פלוס - עד 50 פעמים ביום!
עתיד מזהיר: פשוט, חכם ומאוחד
נראה שעתיד הבינה המלאכותית הולך לכיוון של פשטות, אינטגרציה ונגישות. OpenAI מבינה את הצורך לפשט את חוויית המשתמש ולהפוך את ה-AI לכלי יעיל וקל לשימוש עבור כולם. המיזוג של סדרות המודלים, ראוטר המודלים החכם, והגישה ל-GPT-5 גם למשתמשי חינם - כל אלה צעדים בכיוון הנכון. נותר רק לחכות ולראות מתי כל הטוב הזה יגיע אלינו בפועל - סם אלטמן מדבר על "שבועות עד חודשים". אנחנו כבר לא יכולים לחכות!
יש לכם רעיון? חזון? זה העידן להוציא אותו החוצה.
בעולם שבו הכלים הנכונים מחליפים מחלקות שלמות – אין שום סיבה לחכות.
רוצים להעמיק עוד, לגמרי בחינם?
מוזמנים לאקדמיה החינמית שלנו:
כמו כן, מוזמנים לחפש אותנו ב:
באינסטגרם:
בקבוצת הפייסבוק:
בהצלחה,
צוות ״מתוכן לתוכנה״.
Comments